Fogszabályozás

Bevezetés

A professzionális fogszabályozásnak kiemelt helye van rendelőnkben. Miért? Mert egy fogszabályozó készülékkel elérhetjük azt, hogy gyönyörű legyen a mosolyunk, jó legyen a harapásunk, tiszta legyen a beszédünk, nőjjön az önbizalmunk.

Ma már tudatosan készülünk arra, hogy kifogástalan legyen a megjelenésünk, jó benyomást keltsünk, aminek alapvető része a megnyerő mosoly. Én pedig tudatosan szeretném Önökben felélpíteni azt a bizalmat, ami egy ilyen "fogszabályozós" együttműködéshez kell. Szerintem egy ilyen bizalmi kapcsolat alapja az őszinte törődés: érdemes sok időt, energiát fektetni mind az előzetes konzultációkba mind a kezelés teljes kivitelezésébe. A messzemenő odafigyelés mellett fontos, hogy tudják a felhasznált anyagok kiváló minőségűek, viszont a szolgáltatások árai mértékletesek.

Az alábbiakban szeretnék tájékoztatást adni arról, hogy melyek a fogszabályozó kezelés kezdeti lépései, hogyan jutunk el az első találkozástól a fogszabályozó készülék átadásáig. Bemutatom milyen típusú fogszabályozó kezelések vannak rendelőnkben, illetve megválaszolok gyakori fogszabályozóval kapcsoltos kérdéseket is.

ELSŐ LÉPÉSEK

A fogszabályozásnak rendelőnkben kiemelt szerep jut. A kettős cél -kitűnő esztétikum tökéletes funkcióval párosítva- eléréséhez kiváló eszköz a fogszabályozás gyermek és felnőtt korban egyaránt. Ennek megvalósításához kivehető és rögzített fogszabályozókat alkalmazunk. A rögzített fogszabályozók készülhetnek fémből ill. valamilyen esztétikus anyagból, a páciens igényének megfelelően. Az alábbi listával szeretnénk tájékoztatást adni arról, hogy melyek a fogszabályozó kezelés első lépései, hogyan jutunk el az első találkozástól a fogszabályozó készülék átadásáig.

Előzetes vizsgálat és kórelőzmény

Az első alkalommal egy klinikai vizsgálatot végzünk, ami azt a célt szolgálja, hogy nagyjából felmérjük milyen típusú fogszabályozó kezelésre van szükség. Ilyenkor elbeszélgetünk, igyekszünk megoldásokat találni problémáira. Megtárgyaljuk a lehetséges fogszabályozó kezelés/ek előnyeit és hátrányait. Részletes anamnézist veszünk fel és rögzítjük a páciens adatait.

Diagnosztikus értékek

Ha a fogszabályozó kezelés szükséges, akkor további vizsgálatokra van szükség, hogy egy pontos kezelési tervet fel lehessen állítani. Lenyomatot veszünk alsó és felső fogsoráról, amiről tanulmányi minták készülnek. A tervezéshez ezen kívül szükség van még egy panoráma röntgenképre és egy oldalirányú koponyafelvételre, valamint digitális arc- és szájfotókat készítünk.

Konzultáció, kezelési terv

Erre az alkalomra várjuk mindkét szülőt és a pácienst. Megbeszéljük a részletes kezelési tervet, egyeztetjük a páciens elképzeléseivel, elvárásaival. Tisztázzuk a kezelés várható eredményét, hosszát és költségeit.

Az általános fogorvos

Mielőtt belekezdenénk a fogszabályozó kezelésbe, a páciensnek el kell sajátítania a tökéletes szájhigiénés szokásokat, illetve kezelni kell a fennálló szuvasságokat, fogágybetegséget. Ép, szanált fogazattal lehet elkezdeni és végigvinni a fogszabályozó kezelést. A fogszabályozó kezelés előtt mindenképp beszéljen meg időpontot általános fogorvosával.

Indulhat a fogszabályozás!

Ekkor átadjuk a kivehető fogszabályozó készüléket vagy felragasztjuk a rögzített fogszabályozót. A pácienst ellátjuk a készülék viselésével kapcsolatos tanácsokkal, mire kell odafigyelnie, vigyáznia. Elmagyarázzuk milyen speciális fogmosási technikát igényel a készüléke, mire kell étkezései során ügyelnie.

Sokan nem tudják, hogy a fogszabályozás külön területet képvisel a fogászat területén, ennek megfelelően speciális felkészültségű szakorvoshoz érdemes fordulni szükség esetén. Ma már rengeteg kérdésre választ kaphatunk az interneten fogszabályozással foglalkozó egészségügyi portálok segítségével, pl. www.fogszabalyozas.com, de tudva, hogy ilyen komplex kérdésekben igazán a személyes megbeszélés a mérvadó, szívesen várom Önöket egy ingyenes konzultációra rendelőnkbe.

FOGSZABÁLYOZÓ KÉSZÜLÉKEK

Kivehető készülékek:

 • különböző aktív lemezek
 • funkciós készülékek

Rögzített készülékek:

 • Alexander típusú, rögzített fém fogszabályozó készülék

A Magyarországon elterjedt Roth ill. Hasund típusú rendszertől az Alexander technika gyorsabb, egyszerűbb és fogmegtartó szemléletű.

 • GAC Mystiquek

Kiváló esztétikájú és magas hatékonyságú megoldás azoknak, akik nem akarnak hagyományos fém fogszabályozót viselni, viszont nem engedhetik meg maguknak a drágább esztétikus fogszabályozó kezeléseket. Az egyesével felragasztott tiszta kerámia bracketek esztétikáját fokozza, hogy az ívet magába foglaló slot sem készül már fémből! Ezek a bracketek nem színeződnek el, gyerekek és felnőttek egyaránt hordhatják.

hagyományos fém
GAC Mystique

összehasonlítás

 • Inspire Ice

A ma létező lehető legszebb fogszabályozó készülék, amely mesterséges zafírból készült. A bracketek teljesen átlátszóak, egyedülállóan kristálytiszták. Mivel kristályszerűen átlátszóak teljesen felveszik az alattuk levő fog színét és így szinte láthatatlan lesz a fogszabályozó készülék. Ez a legjelentősebb esztétikai különbség a kerámia bracketekkel szemben, amelyek egy adott, opálos fogszínben készülnek, amely esetenként eltérhet az Ön fogszínétől. Ezek a bracketek nem színeződnek az idő múlásával, úgyhogy a kezelés ideje alatt végig kíválóan fog kinézni!

A reklámokban látható, kivehető, áttetsző fogszabályozók némelyike csábító alternatívának tűnhet. Azonban ezek a kivehető fogszabályozó sínek folyamatos odafigyelést igényelnek az Ön részéről, ráadásul nem is mozgatják a fogakat olyan hatékonyan, mint a hagyományos rögzített fogszabályozók. Az Inspire Ice az egyetlen olyan fogszabályozó készülék, amely kompromisszummentes eredményt kínál, ha a maximális esztétikumot és a kíváló hatékonyságot vesszük figyelembe.

Az Inspire Ice maximális kényelmet nyújtó, szabadalmaztatott, sima felületű kidolgozással készülő fogszabályozó készülék. Ez még egy magyarázat arra, hogy egy felmérés szerint, miért választotta a megkérdezettek 96%-a az Insipre Ice-t a többi esztétikus fogszabályozóval szemben.

Ez a készülék gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt használható.
Soha nem késő, hogy olyan mosolya legyen, amilyet mindig is szeretett volna.

Az Inspire Ice a legmagasabb minőségű, legszebb esztétikájú, hagyományos fogszabályozó készülék jelenleg.

 • Damon rendszer (passzív önligírozó technika) ÚJ!

"Egy elbűvölő mosoly... a Damon-rendszer segítségségével az Öné is ilyen lehet!"

Miben különbözik a Damon-rendszer a hagyományos fogszabályozási kezeléstől?

KLINIKAILAG IGAZOLT ELŐNYÖK:

 • - Rövidebb kezelési idő
 • - Kevesebb a visszarendelések száma
 • - Nagyszerű eredmények
 • - Passzív önligírozó bracketek, melyek kíméletesebbek az Ön fogaihoz
 • - Lágy erőkkel dolgozó high-tech ívek, amelyek a fogakat gyorsabban mozgatják, így azok előbb, vagy kevesebb igazítást ígényelve kerülnek egy szintbe
 • - Új, klinikailag kipróbált kezelési módszer, amellyel fogai kíméletesebben szabályozhatóak, és ezáltal az Ön külseje is előnyére változik.

Jobb eredmény rövidebb idő alatt!

A Damon rendszerrel a legtöbb esetben rövidebb a kezelési idő a hagyomományos fogszabályozó kezelésekhez viszonyítva. A rövidebb kezelési idő azt jelenti, hogy Önnek kevesebbszer kell a kezelőorvosát felkeresnie, és rövidebb idő alatt érheti el a kívánt kezelési végeredményt.

Szép mosoly, szép arc!

Senki sem szereti, ha kihúzzák a fogát. Számos esetben a Damon-rendszerrel a fogszabályozó kezelés a fog eltávolítása nélkül megoldható. Az eredmény ragyogó, természetes mosoly, szép arc.

Az Ön számára kellemes kezelés!

Elmúltak már azok az idők, amikor a fogszabályozót "utána kell húzni" . A Damon rendszer bracketei egyedi csúszási mechanizmussal dolgoznak, amely során kisebb az Ön fogát érő nyomás, melynek következtében azok könnyebben kerülnek a helyes pozíciójukba.

Mindenki számára ajánlott!

A szabályos fogsor és egy szép mosoly minden életkorban növeli az önbizalmat, és pozitívan befolyásolja a száj higiéniás állapotán keresztül az Ön általános egészségét.

Forradalmi technológia!

A Damon-rendszer egyedi felépítésének köszönhetően a súrlódás kisebb mértékű, minek következtében az Ön fogai gyorsabban és kényelmesebben a helyükre kerülnek.

 • In-Ovation C (aktív önligírozó technika) ÚJ!

Ez a legszebb önligírozó fogszabályozó készülék napjainkban. A bracket tiszta kerámiából készül, és mivel a rajta található kis, fém zár ródium bevonatú, ezért az esztétikája egyedülálló. Az aktív önzáró technikának és a bioforce íveknek köszönhetően minden fogra, a kezelés minden fázisában, az optimális erő hat. Ennek következtében a fogszabályozó kezelés hatékonyabb és hatásosabb, azaz a végeredmény jobb és gyorsabban elérhető. Ez a készülék minden életkorban használható, a páciensek számára kényelmes viselet, kevesebb visszajárást igényel, különösen hatékony és egyben egyedülálló esztétikájú.

 • Egyéb lingual technikák

© Copyright 2010-2019 "Oktán Fogászat" Design by Fish Design Studio