Fog implantátum beültetés

Fog implantátum az Oktán fogklinikán

A fog implantátum beültetés modern és hatékony eljárás a foghiány pótlására. Az implantátum képes az elveszett fogat pótolni akár egész életre a további fogak megsértése nélkül.


Mi a fog implantátum?


A fog implantátum egy műgyökér, amely a fog eredeti gyökerét pótolja. Tulajdonképpen egy apró csavar, amelyet a fogcsontba épített furatba helyezünk be.

A teljes gyógyulást követően ugyanolyan erősen tart, mint az eredeti foggyökér. Az implantátum beépülését követően egy felépítményt helyezünk rá, erre kerül végül maga a fogpótlás.

A fog implantátum anyaga


A modern fog implantátumok alapanyaga orvosi titánból vagy cirkóniumból készül. Ezek szövetbarát anyagok, amelyekre a csont jól reagál, nem taszítja ki, illetve nem jelentkezik allergiás reakció.


A fog implantátum beültetés előnyei

A foghiány veszélyei


A foghiány miatt a csont elkezd sorvadni és vékonyodni, különösen az az őrlőfogak helyén. A csont akár relatív rövid idő alatt is annyira elgyengülhet, hogy nem, vagy csak nagy nehézségek árán lehet fogimplantátumot beültetni.

A foghiány rengeteg probléma forrása.Milyen fogpótlás kerühet az implantátumra?


A fog implantátumra többféle fogpótlás is stabilan felhelyezhető.A fog implantáció menete


 1. Szájsebészeti konzultáció
  A konzultáció során elkészül a pontos kezelési terv. Ehhez elengedhetetlen a radiológiai vizsgálat és részletes anamnézis.
 2. A szájsebészeti műtét feltételei
  1. A fogimplátum beültetés elengedhetetlen feltétele a gyulladásmentes szájüreg és fogíny. Ezért a fog implantációt megelőzheti:
  2. Megfelelő állapotú és mennyiségű fogcsont megléte, ahová az implantátumot csavarozzuk
  3. Megfelelő egészségügyi állapot.
 3. Érzéstelenítés
  A Fogklinikán steril körülmények között a legmodernebb helyi érzéstelenítéssel dolgozunk. A fog implantáció nem jár fájdalommal a páciens számára.
 4. Műtét
  A szájsebész a fogíny bemetszése után kialakítja a fészket, ahová becsavarozza a műgyökéret. Egy átlagos műtét kb. egy óráig tart. Ha csontpótlásra vagy több implantátum beültetésére kerül sor, a műtét hosszabb ideig is tarthat.
 5. Sebzárás, csavar behelyezés, ínyformázás
  Attól függően, hogy sor került-e csontpótlásra, a szájsebész vagy behelyezi a zárócsavart, vagy ínyformázó csavart rak az implantátumba.
 6. Gyógyulás
  A műtét napjára érdemes szabadnapot kivenni, de ezenkívül a fogimplantáció nem igényel lábadozást.
  A gyógyulási idő változó. Beavatkozástól függően 3-9 hónap. A megfelelő tisztítás gyorsítja, de a dohányzás és alkoholfogyasztás lassítja és gátolja a folyamatot.
 7. Kontroll vizsgálatok
  A műtét utáni 10-15. napon kiszedjük a varratot. Gyógyulástól függően akár több kontroll vizsgálatot is elrendelhet a szájsebész.
 8. Pótlás készítése és beültetése
  A teljes gyógyulás után elkészítjük a végleges fogpótlást. Első körben úgynevezett vázpróbát tartunk, amely során a pótlást bepróbáljuk a fogsorba. Ezt követi harapás finomhangolása és a szín végleges beállítása.
 9. Utógondozás
  A végleges fogpótlás felhelyezése után több kontrollvizsgálaton győződünk meg a munkák sikerességéről, illetve kezeljük az esetlegesen felmerült problémákat.

Kizáró tényezők


A fog implantáció esetében is léteznek kizáró tényezők, csakúgy, mint minden orvosi beavatkozás esetében. Ilyenek lehetnek:Fog implantátum árak


Az aktuális árakról az Árak menüpont alatt tájékozódhat.
Gyakori kérdések


Mennyire fájdalmas a fog implantáció?

A fog implantáció teljes helyi érzéstelenítés mellett történik, így fájdalommentes. A fájdalomcsillapító injekció beadásakor jelentkezhet egy enyhe, feszítő érzés.

Mennyire biztonságos a fog implantátum?

A fogászati implantátum teljesen biztonságos. A legtöbb implantátum szövetbarát orvosi titánból készül, amely összenő a csontállománnyal. Léteznek teljesen fémmentes, cirkónium alapú implantátumok is, amelyek a fémallergiásoknak nyújtanak megoldást..

Mennyi ideig lesznek fájdalmaim a műtét után?

A bevatkozás után pár napig fájhat a műtét helye. Ilyenkor lehet fájdalomcsillapítót szedni. Sok esetben a fogorvos antibiotikumot is felír.

Mennyi idő után ültethető be az új műfog?

Bizonyos esetekben akár azonnal, más esetekben körülbelül 3 hónap várakozási idő után.

Kaphatok ideiglenes fogpótlást erre az időre?

Igen, léteznek ideiglenes fogpótlások, amelyek az implantátumokra helyezhetők, ez szintén függ a foghiány típusától.

< /section>

Foglaljon időpontot az

Oktán Fogklinikánál

Kérjük, jelöld meg, melyik a legmegfelelőbb időpont a számodra. A kijelölt dátum és időpont nem válik automatikusan valós időponttá, de kérésedet maximálisan figyelembe vesszük. A konkrét időpont rögzítéséhez munkatársunk rövidesen felveszi veled a kapcsolatot.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy az időpontok lemondása vagy módosítása díjmentesen 24 órával a lefoglalt időpontot megelőzően lehetséges email-ben és telefonon!harminchat és tizenkilenc összege

Kapcsolat

Oktán Fogklinika (I-ZA Kft.)
Cím: 2440 Százhalombatta, Piac tér A/4
Adószám: 10987285-2-13

E-mail:

Megközelíthetőség:
Rendelőnk Százhalombatta szívében, a Piac téren található.
Bejáratunk a piac tér belső területén közelíthető meg.
Autóval a Sparnál, a piac másik oldalánál van lehetőségük parkolni.

Foglaljon időpontot online

Bejelentkezés / Fogászati páciens koordinátor:
Nagy Rita, Söjtöri Zita
Telefon: +36 30 400 4166